09171072507

استراکچر

استراکچر

استراکچر های فلزی از جمله سازه های فلزی صنعتی محسوب می گردد.

این نوع سازه فلزی بیشتر در صنعت نفت ، گاز و پتروشیمی کاربرد داشته و بسیار مورد توجه می باشد.
استراکچر فلزی یکی از دشوار ترین نحوه اجرا و عملیات ساخت را دارا می باشد چرا که به ظرافت و دقت بسیار بالایی در ساخت نیازمند است.

استراکچر

این نوع سازه جهت قرار گیری تجهیزات نفتی ، لوله های انتقال ، توربین ها و دیگ های بخار، کوره های صنعتی ، دستگاه های صنعتی و غیره طراحی و اجرا می گردد.

همچنین به دلیل اکسپوز بودن این سازه، عملیات زنگ زدایی و اعمال رنگ بسیار حساس و قابل ملاحظه ای دارد که طی چندین مرحله انجام می گیرد.

این امر موجب حفاظت کامل و بی نقص سازه در مقابل اثرات مخرب رطوبت موجود در مناطق مرطوب جنوبی یا شمالی می گردد.

انواع استراکچر

سازه‌های قاب بندی شده: که مجموعه‌ای از اعضای محوری، خمشی و یا محوری خمشی اند.

سازه‌های پوسته‌ای: منابع نگهداری مایعات و گازها که نیروی محوری حاکم است.

سازه‌های معلق: در آن نیروی کششی حاکم است.

معمولاً در کارهای عمرانی منظور از سازه‌های فولادی، سازه‌های قاب بندی شده است. نقش قاب در ساختمان انتقال بارهای مرده، زنده و زلزله و بار برف از سازه به پی می‌باشد و پایداری کلی سازه راحفظ می‌کند.

سازنده انواع استراکچر

سازنده استراکچر و سازه های فلزی برای ساخت سازه‌های ساختمانی بیشتر از پروفیل‌های نورد شده استفاده می کند و در صورتی که ابعاد طراحی شده مقادیر دیگری باشد می‌توان با استفاده از ورق‌های موجود در بازار پروفیل مربوطه را تهیه کرد.

استراکچر

موارد استفاده از استراکچر فلزی

استفاده از استراکچر فلزی به موازات رشد صنعت فولاد در جهان نیز افزایش یافت و امروزه هم در بخش ساختمان و هم در ساخت سوله شاهد استفاده گسترده از فولاد و اسکلت فلزی هستیم .
البته در امر ساخت و ساز، رقیب هایی هم برای این سازه وجود دارد که مهم ترین آنها اسکلت بتنی است.

انواع استراکچر فلزی

از منظر فرآیند ساخت و مهم تر از آن به لحاظ نوع اتصالات اجزا، به سه دسته مجزا تقسیم می شود که عبارتند از:

استراکچر فلزی با اتصالات جوشی: حتماً ساختمان های اسکلت فلزی که از چند دهه قبل به صنعت ساختمان وارد شدند و هم اینک نیز کماکان مورد استفاده قرار می گیرند را به خاطر دارید.
تیر آهن جزء اصلی ساخت اسکلت این بناها محسوب می شود که با کمک بادبند ها و انواع مهاربند تکمیل می شود.
انواع مختلفی از تیر آهن که در بازار موجود است و توسط سازندگان، مورد استفاده قرار می گیرد ، تیر آهن بال پهن یا تیر هاش ( H ) ، تیر آهن لانه زنبوری و … می باشد.

استراکچر فلزی با اتصالات پیچ و مهره ای: سازه با اتصالات پیچ و مهره صورت دیگری از استراکچر فلزی است که بسیار هم مورد توجه قرار می گیرد.
از آنجایی که تولید قطعات این سازه ها در کارگاه های صنعتی و به صورت پیش ساخته صورت می پذیرد، عملیات نصب با سرعت بسیار بالا در محل پروژه صورت خواهد گرفت.
سوله پیش ساخته سازه ای است که دقیقاً از این مکانیزم تبعیت می نماید که علاوه بر سرعت عمل بالا در ساخت و تحویل فوری سوله، امکان پاسخگویی به کلیه نیازهای مشتریان در کلیه کاربری ها را دارا می باشد.

استراکچر

استراکچر فلزی با اتصالات ترکیبی: گاهی این نیاز پیش می آید که از هر دو مکانیزم ذکر شده در اتصالات استراکچر فلزی استفاده می شود و بنای نهایی، ترکیبی از اتصالات جوشی و اتصالات پیچ و مهره ای را دارا خواهد بود.
در چنین سازه هایی، معمولاً ۸۰ درصد اتصالات را پیچ و مهره ها برقرار می کنند و تنها در ۲۰ درصد موارد بالاجبار از جوشکاری در محل نصب استفاده خواهد شد.

کارشناسان شرکت پارس دکل برای انجام مشاوره در خدمت شما هستند.

 

دیدگاهتان را بنویسید

اگر درباره این مطلب نظری دارید می توانید از طریق این قسمت با ما و بازدیدکنندگان ما به اشتراک بگذارید.

بیست − 13 =