برج روشنایی
برج روشنایی
امروزه دکل ها به عنوان یکی از کاربردی ترین سازه ها در بسیاری اماکن مورد استفاده قرار می گیرند که یکی از این کاربردها، استفاده از دکل به عنوان پایه اصلی در برج روشنایی یا نوری می باشد.
در شرکت پارس دکل انواع برج روشنایی طراحی و تولید میشود که میتوانید برای اطلاع از جزئیات برج روشنایی و مقایسه انواع آن به ما ارتباط داشته باشید.
یکی از اصلی ترین تفاوت های پایه چراغ و برج روشنایی در تعداد چراغ های قابل نصب بر روی این سازه و در نهایت میزان نور دهی در آن بیان کرد.
تعداد چراغ های قابل نصب به روی برج نوری بسیار ربیشتر از پایه چراغ است.
سهولت استفاده از برج روشنایی به دلیل متحرک بودن آن در برخی از مدل ها از دیگر مزیت های این سازه در مقایسه با پایه چراغ می باشد.
به عنوان آخرین مزیت برج نوری بر پایه چراغ که در این جا به آن می پردازیم، می توان به محدودیت استفاده از پایه چراغ برای ارتفاع های زیاد را نام برد.
انواع برج روشنایی
-
برج روشنایی ثابت:
از برج روشنایی ثابت برای تامین روشنایی محوطه های بزرگ استفاده می شود.
مهم ترین ویژگی این نوع از برج روشنایی، ثابت بودن سبد پروژکتور ها در بالای ستون اصلی سازه می باشد.
به دلیل اتصال ثابت سبد در بالای برج، عملیات تعمیر، سرویس و نگهداری پروژکتور ها در این نوع از برج در ارتفاع انجام می پذیرد.
این نوع از برج روشنایی در دو مدل نردبان دار و بدون نردبان تولید می گردد.
از این برج برای تامین نور محوطه کارخانه ها، پارک ها و فضای سبز، اماکن تفریحی، پارکینگ های فضای باز، بنادر و بار اندازها، میدان های وسیع در شهر ها،محوطه فرودگاه و راه آهن، محوطه سایت های پتروشیمی، گاز و نفت استفاده می شود.
برج روشنایی ثابت تا ۲۵ متر ارتفاع دارد.
-
برج روشنایی متحرک:
برج روشنایی متحرک نیز برای روشنایی محوطه های بزرگ با استفاده از تعدادی پروژکتور با توان مصرفی و میزان نوردهی متفاوت، کاربرد دارد.
تفاوت این مدل از برج روشنایی با مدل ثابت در قابلیت حرکت سبد پروژکتور ها در راستای عمودی پایه اصلی برج می باشد.
بنابراین در این مدل از برج روشنایی برای انجام عملیات سرویس پروژکتورها، ابتدا سبد محل نصب پروژکتور به سمت پایین برج روشنایی هدایت شده و سپس عملیات مورد نظر توسط سرویس کاران در نزدیکی سطح زمین انجام می شود.
برج روشنایی متحرک در ۲ مدل دستی و برقی تولید می شود.
در مدل دستی حرکت سبد با استفاده از هندل و وینچ و در مدل برقی با استفاده از الکتروموتور و گیربکس انجام می پذیرد.
برج روشنایی متحرک دستی تا ۱۵ متر ارتفاع دارد و برج روشنایی متحرک برقی بیشتر از ۱۵ متر ارتفاع دارد.
-
برج روشنایی استادیومی:
این نوع از برج روشنایی به طور کلی زیرگروه دو مدل ثابت و متحرک است اما به دلیل کاربرد فراوان و ویژگی ها خاصی که دارد، معمولا به عنوان یک گروه مستقل بررسی می شود.
کاربرد این نوع برج برخلاف نام آن تنها در موارد ورزشی نیست و به دلیل این که استفاده از آن بیشتر در زمین های ورزشی مرسوم است این نام برای آن تعریف شده است.
برج روشنایی استادیومی به دلیل نحوه طراحی خاص سبد پروژکتورها نسبت به سایر مدل ها، نور را تنها در یک جهت خاص منتشر می کند و در دو نوع سبد ثابت و سبد متحرک طراحی و تولید می شود.
در طراحی این نوع از برج روشنایی فاکتورهای مختلفی مورد توجه است که عبارتند از:
- ارتفاع و خصوصیات فنی ستون اصلی برج،
- تعداد و میزان نوردهی پروژکتور ها برای تامین نور مورد نیاز محوطه نصب برج،
- نوع کاربرد محوطه،
- ظرفیت و پهنای محوطه،
- شرایط آب و هوایی محل نصب،
- رعایت استاندارد های اعلام شده توسط سازمان های وابسته.
برج نور استادیومی با سبد ثابت تا ارتفاع ۱۲ متر و برج نور استادیومی با سبد متحرک از ارتفاع ۱۲ متر به بالا می باشد.
پوشش انواع برج روشنایی:
برای محافظت از برج روشنایی در برابر خوردگی و زنگ زدن از پوشش های مختلفی استفاده می شود.
نوع پوشش انواع برج روشنایی بر اساس عواملی مانند شرایط جوی منطقه محل نصب برج، میزان رطوبت منطقه، چگونگی معماری محیط اطراف محل نصب برج و همچنین میزان هزینه در نظر گرفته شده برای اجرای پروژه تعیین می شود.
انواع پوشش هایی که قابلیت اجرا بر روی بدنه برج روشنایی در انواع مختلف را دارند، عبارتند از: گالوانیزه گرم و رنگ اپوکسی یا آلکیدی.
به دلیل عملیات بارگیری توسط جرثقیل و جلوگیری از آسیب به پوشش رنگی بدنه برج، توصیه کارشناسان استفاده از پوشش گالوانیزه گرم برای بدنه می باشد.
طول عمر پوشش گالوانیزه در حدود ۳۰ تا ۳۵ سال و ماندگاری پوشش رنگ صنعتی بین ۸ تا ۱۰ سال می باشد.