پنل خورشیدی
پنل خورشیدی
پنل خورشیدی مهمترین بخش از سیستمهای انرژی خورشیدی می باشد. وظیفه اصلی پنل های خورشیدی تبدیل انرژی فوتون های خورشید به جریان الکتریکی و انتقال این جریان به سیستم انرژی خورشیدی برای تولید برق خورشیدی می باشد.
پنل خورشیدی چیست؟
صفحات خورشیدی از کنار هم قرار گرفتن سلول های خورشیدی به وجود می آیند. یک صفحه خورشیدی به وجود می آیند. یک صفحه خورشیدی از ترکیبات نیمه هادی ساخته شده است که تابش خورشید را به انرژی الکتریسیته تبدیل می کند و برای تولید برق در مناطق دور افتاده که به شبکه سراسری دسترسی ندارند بسیار کاربردی می باشند.
انواع پنل های خورشیدی:
-
مونوکریستالی
مونو به معنای «تک» است. همانطور که از این نام پیداست، سلولهای صفحه خورشیدی مونوکریستالی (Monocrystalline Solar Panels) از یک کریستال سیلیکونی خالص ساخته میشوند. همچنین، این نوع صفحات، صفحه سیلیکونی تککریستالی نامیده میشوند، زیرا فقط از یک کریستال برای ساخت آرایه استفاده میشود که خلوص صفحه خورشیدی (PV) و ظاهر یکنواخت در ماژول PV را فراهم میسازد.
-
پلی کریستالی
پنل خورشیدی پلی کریستال در مناطق گرمسیر مناسب تراست به این دلیل که سطح آن روشن تر و انرژی تابشی خورشید را جذب می کند و افزایش مقاومت در اثر گرم تر شدن افت توان پنل خورشیدی کمتر می باشد . فروشگاه ایران سولار بزرگترین فروشگاه اینترنتی دارای برترین پنل خورشیدی پلی کریستال که از نظر راندمان و بهره برداری دارای محیط کمتری برای نصب احتیاج است و تولید می نماید.
-
نواری
ساخت سلولهای خورشیدی نوار رشتهای (String Ribbon Solar Cells) طی فرایندی صورت میگیرد که در آن نوارها و ورقهای سیلیکونی مولتیکریستالی ساخته میشوند. در این فرایند، سیمهای مقاوم در برابر دمای بالا از داخل سیلیکون مذاب بیرون کشیده میشوند تا نوار نازک مولتیکریستالی از بلورهای سیلیکونی ساخته شود. سپس، این نوارهای بسیار نازک به طولهای مختلف بریده میشوند. صفحات خورشیدی ساخته شده با فناوری نوار رشتهای شبیه صفحات PV پلیکریستالی به نظر میرسند.
پنل خورشیدی کجاها کاربرد دارد:
بهتر است بدانید این پنل ها می تواند حل کننده مشکلات موجود در زمینه انرژی خورشیدی و محیط زیست و نیروگاهی است و عموما برای مصارف خانگی ، مصارف صنعتی، مراکز عمومی، کشاورزی ، بالای دکل چراغ راهنمایی در اتوبان ها، پارک ها ، ویلای سقف شیب دار کاربرد داشته باشد و می تواند فقط و فقط بستگی به نور خورشید جهت جذب انرژی خورشید به طور مستقیم با تابش نور خورشید باشد.
مزایای پنل خورشیدی:
- عدم نیاز به سوخت
- سازگاری با محیط زیست
- تجدید پذیر بودن پنل خورشیدی
- کاهش هزینه برق مصرفی
- تعمیر و نگهداری به صورت آسان
- آلودگی صوتی ندارد