09171072507
نصب دکل ایرانسل در منزل

نصب دکل ایرانسل در منزل

در سال های اخیر به دلیل استفاده زیاد از تلفن همراه، نصب دکل ایرانسل در منزل رایج شده است. نصب برخی از دکل ها مانند دکل مخابراتی بر روی پشت بام انجام میگیرد. قبلا برای نصب این دکل ها نیاز به تخریب بخشی از پشت بام بود. اخیرا استفاده از روش هایی مانند کاشت میلگرد و کاشت بولت به دلیل اقتصادی تر بودن و همچنین عملکرد بهتر مورد استقبال قرار گرفته است.

در این روش به جای تخریب بتن سقف، با استفاده از کاشت شیمیایی، بولت هایی درون سقف کاشته می شوند و دکل بر روی آن ها نصب می شود.

از نظر اقتصادی هزینه تمام شده این روش به میزان قابل توجهی پایین تر از روش های دیگر است و از نظر فنی نیز چون کم ترین میزان آسیب را به سازه وارد می کند، اجرای آن معقول تر به نظر می رسد.

 

نصب دکل ایرانسل در منزل

 

 

نصب دکل ایرانسل در منزل

امروزه با گسترش استفاده از خدمات ارتباط جمعی، نیاز به گسترش زیرساخت های آن هم افزایش پیدا کرده است. نصب دکل به صورت صحیح و با رعایت قوانین تدوین شده در این زمینه توسط شهرداری ها می تواند متضمن ایمنی دکل باشد.

توجه داشته باشید که نصب دکل حتما باید با توجه به قوانین صورت بگیرد.

همیشه بهتر است به جای باور حرف‌هایی که بی‌اساس دهان به دهان در میان مردم می‌چرخند، به نهادها و استانداردها اعتماد داشته باشیم.

در سال‌های اخیر، ده‌ها بار مدیران وزارت ارتباطات و خود شخص وزیر ارتباطات تاکید کردند که عملکرد تمام اپراتورها در نصب و راه‌اندازی دکل‌های موبایل، انتخاب مکان، رعایت استانداردهای محیطی و فنی، میزان تشعشعات الکترومغناطیس و اثرات تجمعی امواج رادیویی مورد بررسی و نظارت پیوسته قرار دارد.

سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیوی در گزارش‌های فصلی خود تاکید می‌کند میزان تشعشعات رادیویی در ایران یک دهم حد مجاز و استاندارد جهانی هستند.

 

اپراتورها برای استفاده از بام ساختمان‌ها یا زمین ملک‌هایی که عمومی نبوده و در تصرف اشخاص قرار دارند، مبالغی به عنوان اجاره پرداخت می‌کنند.

کلیه هزینه‌های تعمیر و نگه‌داری آنتن‌های موبایل و تجهیزات نصب شده بر عهده خود اپراتورها است و هیچ مسئولیتی متوجه مالکان و صاحبان ساختمان‌ها نخواهد بود.

بنابراین، گاهی اوقات بهترین فرصت است بام ساختمانی که هیچ کاربری دیگری ندارد را برای نصب یک آنتن BTS استفاده کنیم و علاوه بر درآمدزایی، ارزش افزوده‌ای برای ساختمان ایجاد نماییم.

منازل و ساختمان‌های همسایه هم می‌توانند از مزایای این آنتن BTS استفاده کنند و مشکل آنتن‌دهی موبایل در آن کوچه و محله را رفع کرد.

گاها مشاهده می‌شود منازل مناطق و کوچه‌هایی به خاطر نداشتن وضعیت آنتن‌دهی مناسب؛ به قیمت‌های ارزان‌تری به فروش می‌روند و ساختمان‌هایی که آنتن‌دهی موبایل مناسبی داشته یا در مجاورت آنتن‌های BTS اپراتورهای مختلف قرار گرفتند؛ بهای بیشتری یافته و برای کارهای اداری و کسب‌وکاری مورد استفاده قرار می‌گیرند.

 

نصب دکل ایرانسل

نصب دکل های اینترنتی و دکل های شرکت های مخابراتی مانند ایرانسل با دکل مخابراتی و دکل های مورد استفاده برای دوربین های کنترل ترافیک تفاوت هایی دارد.

به دلیل نیاز به استفاده از این دکل هادر مناطق شهری و محله ها و در فواصل نسبتا نزدیک به هم و همچنین لزوم نصب آن ها در ارتفاع جهت عملکرد بهتر آن ها، معمولا این دکل ها بر روی بام منازل مسکونی نصب می شوند.

برای نصب این دکل ها معمولا تلاش بر نصب آن ها بر روی بام ساختمان های بلند در منطقه است. اما نصب آن ها با چالش هایی روبرو خواهد بود. این چالش ها علاوه بر پیدا کردن محل مناسب برای نصب و موارد دیگر شامل مسائل فنی نیز می گردد.

یکی از مهم ترین  چالش های فنی این است که معمولا این دکل ها قرار است بر روی بام هایی نصب شود که ساختمان آن ها قبلا تکمیل شده است. در این حالت احتمالا بام ایزوگام شده و اطلاعات سازه ای زیادی نیز در دسترس نمی باشد. از طرفی با توجه به الزاماتی که در خصوص ایمنی این دکل ها باید رعایت شود و جهت اطمینان از نصب صحیح آن ها باید از شرایط سازه اطلاع داشت تا بتوان اتصال مناسبی با آن برقرار نمود.

در این حالت در روش سنتی معمولا قسمت بالایی بام تخریب می شد. در صورتی که قرار بود دکل بر روی ستون نصب گردد نیز، قسمت بالای ستون تخریب شده و بولت های مورد نیاز برای زیر دکل درون ستون قرار داده شده و مجددا بتن ریزی صورت می گرفت. این روش علاوه بر صرف زمان و هزینه زیاد می توانست با ایجاد آسیب های سازه ای نیز همراه باشد.

در روش های جدیدتر معمولا از کاشت آرماتور برای نصب دکل های اینترنتی که قرار است بر روی بام نصب گردند، استفاده می شود. در این روش نیازی به تخریب نبوده و تنها محل نصب دکل سوراخکاری شده، درون آن چسب های مخصوص کاشت (چسب هیلتی) تزریق شده و بعد از کاشت میلگردها، نصب دکل انجام می شود.

همان طور که اشاره شد، معمولا دکل های اینترنتی که روی بام منازل نصب می شوند، وزن زیادی ندارند، با این حال به دلیل قرارگیری آن ها در ارتفاع، تحت بار باد ممکن است لنگر قابل توجهی در آن ها ایجاد شود. به همین دلیل برای اطمینان از عملکرد صحیح آن ها باید کاشت به تعداد کافی و با رعایت ضوابط آیین نامه صورت پذیرد.

 

 

نصب دکل ایرانسل در منزل

 

استاندارد نصب دکل ایرانسل

استاندارد نصب دکل ها با توجه به نوع کاربری، محل نصب آن ها، ارتفاع و اهمیت آن ها تدوین می گردند. در رابطه با نصب دکل ایرانسل در مناطق شهری اخیرا شهرداری ها از جمله شهرداری تهران قوانین و استانداردهایی را تنظیم کرده اند که با رعایت آن ها می توان از آسیب های احتمالی جلوگیری نمود.

دستورالعمل های نصب دکل با هدف ساماندهی دکل ها در راستای حفظ سیمای شهری و حفظ سلامت مردم، توسط شورای شهر تهران ارائه شده است که می توانید متن آن را از وبسایت شورای شهر تهران دریافت نمایید.

برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره میتوانید با مشاوران پارس دکل در ارتباط باشید.

معرفی اجزای مختلف دکل برق

معرفی اجزای مختلف دکل برق

معرفی اجزای مختلف دکل برق

در این مقاله از وب سایت پارس دکل قصد داریم به معرفی اجزای مختلف دکل برق بپردازیم.

 

معرفی اجزای مختلف دکل برق
 

اجزای مختلف دکل برق

  • قله دکل برق
  • بازوی نگهدارنده دکل برق
  • تیر نگهدارنده دکل برق
  • قفسه سینه دکل
  • بدنه‌ی دکل انتقال نیرو
  • پایه دکل برق
  • مونتاژ صفحه و پیچ پایه دکل‌های برق

قله دکل برق

بخش بالایی دکل‌های برق، قله دکل نام دارد. سیم محافظ زمین که به آن اتصال به زمین یا ارت هم می‌گویند، به این قسمت وصل می‌شود.

 

بازوی نگهدارنده دکل برق

بازوی نگه دارنده دکل برق، هادی‌هایی که وظیفه انتقال برق را دارند را نگه می‌دارد.

با توجه به سطح ولتاژ انتقال، پیکربندی و حداقل زاویه تشکیل شده برای توزیع تنش ابعاد بازوی نگهدارنده‌ی هادی را در دکل‌های انتقال نیرو مشخص می‌کنند.

 

قفسه سینه دکل

بخش بین بدنه دکل و قله، به عنوان قفسه سینه دکل‌های انتقال نیرو در نظر گرفته می‌شود.

 

بدنه‌ی دکل انتقال نیرو

به قسمتی که از پایین بازوی نگهدارنده تا بالای سطح زمین قرار دارد بدنه دکل برق می‌گویند. وظیفه این بخش بیشتر از همه چیز این است که فاصله‌ی میان هادی‌های انتقال برق و زمین برای ما مشخص کند.

معرفی اجزای مختلف دکل برق

 

 

نکات طراحی دکل برق

برای طراحی دکل های برق باید به یکسری از نکات حتما توجه کرد. این نکات عبارتند از:

  • حداقل فاصله پایین ترن هادی تا سطح زمین
  • طول زنجیره مقره دکل برق
  • حداقل فاصله بین هادی‌های انتقال برق و حد اقل فاصله بین هادی و دکل
  • در نظر گرفتن جای اتصال به زمین با توجه به بیرونی‌ترین هادی
  • مد نظر داشتن قسمت مورد نظر صاعقه گیر در بالای دکل برق

انواع دکل برق

دکل های انتقال نیرو به دو دسته‎ دکل های مشبک (لتیس=Lattice) و دکل های تلسکوپی (تک پایه) تقسیم می‎شوند. دکلهای تلسکوپی زیباتر هستند و جای کمتری می‎گیرند و در وسط بلوار‌ها قابل نصب می‌باشند.
دکل های لتیس بزرگتر، قوی ‎تر و ارزان‎تر هستند.

دکل تلسکوپی

ساختار دکل‌های برق تلسکوپی، شبیه پایه‌های روشنایی تلسکوپی است.

مزیت این دکل‌ها به دکل‌های مشبک خرپایی محیطی، اشغال فضای بسیار کمتر است. به طوری که یک دکل تلسکوپی برای خط انتقال ۴۰۰ کیلولت، با ارتفاع ۵۰ متر، برای استقرار تن‌ها به ۳ متر مربع فضا نیاز دارد، اما یک دکل خرپایی مشابه، نیاز به ۱۲۵ متر مربع فضا خواهد داشت.
این ویژگی دکل‌های تلسکوپی باعث می‌شود در شهرها، که فضا کمتر و قیمت زمین بسیار بیشتر است، دکل‌های تلسکوپی گزینه‌ی اول برای خطوط انتقال نیروی درون شهری باشند.
 

معایب دکل‌های تلسکوپی


از معایب دکل‌های تلسکوپی به بد منظر بودن آن‌ها اشاره شده است. این مورد مخصوصا در مورد دکل‌های انتقال نیرو مطرح است تا دکل‌های روشنایی.


مشکل اصلی مردم با این دکل‌های تلسکوپی انتقال نیرو، از باب شایعاتی است که در مورد احتمال بیماری و سرطان‌زا بودن پایه‌های برق فشار قوی مطرح می‌شود. اصولا مردم دوست ندارند یک دکل فشارقوی برق از وسط کوچه‌شان عبور کند.


در مورد دکل‌های روشنایی فشارقوی، با توجه به اینکه ولتاژ این دکل‌ها چندان بالا نیست، نگرانی‌های مردم احتمالا بیشتر از جانب تکنولوژی لامپ‌ها و نورافکن‌هایی است که در این دکل‌ها به کار می‌رود.

این احتمال وجود دارد که بر اثر حرارت زیاد این لامپ‌ها، اشعه‌ی ماورا بنفش تولید شده بیش از حد مجاز باشد و برای کسانی که طولانی مدت در معرض تابش آن‌ها قرار گیرند خطرآفرین شود.

 

 

معرفی اجزای مختلف دکل برق

با توجه به شرایطی که هادی در آن به دکل‌های انتقال می‌رسد، ممکن است شکل ظاهری دکل متفاوت باشد تا بتواند به دکل برق دسترسی داشته باشد. ولی در کل این این تغییر شکل دادن دکل‌ها همیشگی نیست و ممکن است در یک خط انتقال فقط چند دکل با بقیه متفاوت باشند.

دکل‌های برق با توجه بر زاویه انحراف در دسته بندی‌های زیر قرار می‌گیرند:

دکل برق نوع A – زاویه انحراف دکل ۰ تا ۲ درجه

دکل نوع B – زاویه انحراف دکل ۲ تا ۱۵ درجه

دکل نوع C – زاویه انحراف دکل ۱۵ تا ۳۰ درجه

دکل نوع D – زاویه انحراف دکل ۳۰ تا ۶۰ درجه


طبق یک دسته بندی دیگر می‌توان دکل‌ها را بر اساس فشار وارده به بازو‌های دکل انتقال نیرو دسته بندی کرد:

۱. دکل‌های آویز یا کششی:ک این دکل‌ها به طور کلی در دسته بندی دکل‌های نوع A هستند.

۲. دکل‌های انتقال نیرو زاویه دار که دکل تنشی و گاهی هم دکل سکشن نامیده می‌شود و تمام نوع‌های b-c-d از این نوع هستند.