09171072507
نصب انواع دکل مخابراتی

نصب انواع دکل مخابراتی

پس از طراحی و ساخت هر نوع دکل مخابراتی نوبت به نصب دکل مخابراتی می‌رسد. پس از طراحی دکل با توجه به پیش نیازهای موجود کافی است فونداسیون مورد نیاز برای تحمل بار آن و همچنین بیس پلیت مناسب طراحی گردد.

در نصب دکل مخابراتی باید یکسری الزامات و ضوابط صورت گیرد.

اینکه ارتفاع دکل چقدر است، دکل برای چه محیط و اقلیمی طراحی شده است و… از جمله عواملی است که در نصب دکل و فونداسیون مورد نیاز آن موثر است.

گاهی پیش می‌آید که نصب انواع دکل مخابراتی در محل هایی انجام می‌گیرد که از قبل دکل وجود داشته است ولی حالا نیاز به تعویض دکل است.

در این صورت نصب دکل مخابراتی پیچیدگی های بیشتری دارد.

در این مقاله از پارس دکل به بررسی مراحل نصب دکل مخابراتی خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید.

 

نصب انواع دکل مخابراتی

 

نصب انواع دکل مخابراتی

همان طور که می‌دانید دکل مخابراتی انواع مختلفی دارد.

نصب دکل مخابراتی نیاز به مهارت و دانش زیادی دارد. علاوه بر اینکه نصب دکل کار فنی می‌باشد، باید به جنبه های دیگر از جمله حفظ سلامت افراد نیز توجه شود.

به طور کلی می توان گفت که فرایند نصب کردن یک دکل مهم ترین و اصلی ترین مرحله از اجرای آن می باشد؛ نصب کردن دکل هایی که وزن سبک تری دارند به نسبت دکل های سنگین وزن آسان تر می باشد.

نصب دکل مهاری

دکل مهاری از دکل هایی است که وزن سبک تری نسبت به سایر دکل های دیگر دارد. به منظور نصب کردن دکل های سبک وزن از جمله انواع مختلف دکل G35 و G45 از یک وسیله به نام جین پل استفاده می شود.

نصب کردن این نوع از دکل های مهاری به صورت کاملا دستی انجام می شود، اما به منظور نصب دکل مهاری سنگین وزنی از جمله G80 و دکل های خودایستا که از قطعات فلزی با وزن سنگین تشکیل شده اند نمی‌توان به صورت دستی و با کمک وسیله ی جین پل اقدام کرد.

بلکه در این حالت استفاده از جرثقیل برای بالا بردن قطعات و اجزای دکل تا ارتفاع مورد نیاز الزامی می باشد.

شاید یکی از ساده ترین نوع دکل که به دلیل وزن کم و راحتی در نصب در بسیاری از امور مورد استفاده هستند، این نوع دکل ها باشند.

نصب دکل مخابراتی در محل های مختلف بسته به مقدار فضای موجود متفاوت است.

در محل هایی که فضای کافی وجود نداشته باشد این دکل ها را بر روی بام سازه ها با ایجاد فونداسیون های محکم که به تیر آهن های سقف اتصال می یابند انجام می شود.

در محل هایی که  فضای کافی برای نصب دکل مهاری و اتصال سیم های مهار آن وجود داشته باشند نصب بر روی زمین و با ایجاد فونداسیون و چاهک انجام می شود. اندازه فونداسیون و عمق چاهک در این تجهیزات بسته به ارتفاع دکل متفاوت است.

در صورتی که نصب دکل بر روی بام سازه صورت گیرد باید حتما قسمت مورد نظر تا رسیدن به تیرآهن های سقف خاکبرداری شود.

بسته به نوع دکل از تیر آهن هایی به شکل وای یا اچ لاتین جهت اتصال به تیرآهن سقف استفاده می شود.

فراموش نکنید که حتما بعد از اتصال فونداسیون باید حتما محل دوباره عایق کاری و ایزوگام شود. این کار مانع از نفوذ رطوبت به پایه های فونداسیون شده و از فرسودگی سازه کم می کند.

استفاده از سکشن های قوی و مستحکم نیز باعث می شود تا سیم مهاری محکم در محل خود قرار گرفته و دکل مقاوم تر شود.

نحوه نصب دکل مهاری بر روی زمین نیز با کمی تفاوت به همین صورت است.

تفاوت در اجرای فونداسیون بوده که برای دکل های مهاری با ارتفاع بیشتر باید دارای استحکام بیشتری باشد. نحوه آرماتوربندی و سایز میلگرد ها در این فونداسیون ها نیز به ارتفاع دکل  و نوع دکل بستگی مستقیم دارد.

نصب انواع دکل مخابراتی

تجهیزات نصب دکل مخابراتی

یکی از مهم ترین تجهیزات مورد استفاده برای نصب دکل مخابراتی، پیچ و مهره های مورد استفاده هستند.

این پیچ و مهره ها باید قادر باشند اتصال را تحت لنگ ایجاد شده در پای دکل نگه دارند و با توجه به این که معمولا تعداد پیج های مورد استفاده نیز اندک است، باید از مقاومت بالایی برخوردار باشند.

پیچ های مورد استفاده برای نصب دکل ها معمولا از رده مقاومتی بالا و بر اساس استاندار DIN با گرید ۸٫۸ می باشند. همچنین برای جلوگیری از خوردگی آن ها معمولا پیچ های دارای روکش گالوانیزه برای این کار انتخاب می شوند.

در ارتباط با رده مقاومتی مورد استفاده برای پیچ ها با توجه به این که فولاد مورد استفاده در دکل ها معمولا از نوع st37 می باشد، معمولا پیچ های با گرید ۸٫۸ مناسب هستند.

با این حال در برخی موارد به دلیل نوع کاربری دکل ممکن است فولاد مورد استفاده در آن به st52 تغییر پیدا کند. در این صورت استفاده از پیچ های با مقاومت بالاتر ممکن است در دستور کار قرار بگیرد.

 

استانداردهای نصب دکل مخابراتی

استاندارد نصب دکل ها با توجه به نوع کاربری، محل نصب آن ها، ارتفاع و اهمیت آن ها تدوین می گردند.

در رابطه با نصب دکل ها در مناطق شهری اخیرا شهرداری ها از جمله شهرداری تهران قوانین و استانداردهایی را تنظیم کرده اند که با رعایت آن ها می توان از آسیب های احتمالی جلوگیری نمود.

این مطلب را دوست داشتید؟ به ما امتیاز دهید و با دوستانتان به اشتراک بگذارید...

دیدگاهتان را بنویسید

اگر درباره این مطلب نظری دارید می توانید از طریق این قسمت با ما و بازدیدکنندگان ما به اشتراک بگذارید.

چهار × سه =

پنل خورشیدی چیست؟

پنل خورشیدی چیست؟

پنل خورشیدی مهمترین بخش یک سیستم انرژی خورشیدی است. تابش نور خورشید بر روی پنل خورشیدی باعث تولید جریان الکتریکی می شود. در ادامه به

استانداردهای نصب دکل مخابراتی

استانداردهای نصب دکل مخابراتی

برای نصب دکل های مخابراتی نیز مانند دیگر دکل ها استانداردهایی وجود دارد. ضروری است که دکل مخابراتی تا شعاعی معین برای انسان ها، تاسیسات،