09171072507
دکل مخابراتی چگونه کار می‌کند؟

دکل مخابراتی چگونه کار می‌کند؟

حتما شما هم دکل های مخابراتی زیادی را در اطراف خود مشاهده کرده اید. دکل مخابراتی در مکان های مختلفی مثل خیابان و یا پشت بام ساختمان های بلند قرار دارد.

همان طور که آگاه هستید، دکل های BTS برای استفاده از تلفن همراه کاربرد دارند. اما تا به حال از خودتان پرسیده اید که BTS چیست؟ و دکل مخابراتی چگونه کار می‌کند؟

وقتی می‌خواهیم با موبایل تماس بگیریم یا پیامک بفرستیم و در حالی‌که از دیتای موبایل استفاده می‌کنیم؛ دقیقا چه اتفاقی در شبکه موبایل می‌افتد و این آنتن‌هایی که روی دکل‌ها نصب و به سامانه‌های BTS وصل می‌شوند؛ چه وظایفی برعهده دارند؟

گوشی همراه یا همان موبایل یکی از پرکاربردترین وسیله های الکترونیکی است و قطعا همه ما در هر کجای این جهان از این اختراع فوق العاده بهره مند هستیم. BTS ها در دنیای تکنولوژی امروز خدمت بزرگی به جامعه ما کردند.

در ادامه این مقاله از پارس دکل به این سوال پاسخ خواهیم داد که دکل مخابراتی چگونه کار می‌کند؟

دکل مخابراتی چگونه کار می‌کند

 

دکل مخابراتی چگونه کار می‌کند؟

BTS چیست؟

به طور ساده BTS که مخفف base transceiver station است. مجموعه ای از فناوری های دست انسان است که به شرکت مخابرات امکان ارتباط میان کاربر موبایل را فراهم می کند.

این ارتباط بی‌سیم می‌تواند از انواع نسل‌های ۲، ۳ و ۴ موبایل، وای‌فای، وایمکس و دیگر فناوری‌های ارتباطات بی‌سیم شهری باشد ولی عموما اصطلاح ایستگاه‌های BTS برای شبکه‌های موبایل GSM استفاده می‌شوند.

ایستگاه‌های BTS مهم‌ترین اجزای شبکه‌های موبایل GSM هستند. آنتن‌های نصب شده روی این دکل‌ها از طریق امواج رادیویی مایکروویو با شبکه در ارتباط هستند و سعی می‌کنند یک منطقه مانند شهر را زیر پوشش کامل یک شبکه موبایل ببرند.

بنابراین؛ وقتی ما در حال مکالمه با گوشی موبایل هستیم؛ پیامک می‌زنیم و از اینترنت موبایل استفاده می‌کنیم؛ از طریق یک ایستگاه BTS به شبکه موبایل سراسری متصل شدیم.

توجه داشته باشید که دکل های بی تی اس تنها بخش کوچکی از فناوری جهانی است و اجزای بسیار دیگری هم برای راه‌اندازی یک شبکه موبایل مورد نیاز است.

 

نحوه کار BTS

وقتی میخواهیم با فردی تماس بگیریم، بی تی اس سیگنال موبایل موبایل نزدیک ترین پایگاه را شناسایی میکند و تکنیک سیگنالیک تعدادی پیام را ارسال میکند این پیام های سیگنالی پس از دریافت از طریق فیبر نوری باعث ایجاد ارتباط می شود.

ایستگاه‌های BTS به این روش پیام‌های ما را در شبکه موبایل به مقصد رسانده و امکان برقراری یک تماس یا ارسال یک پیامک را فراهم می‌کنند.

هرچه تعداد آنتن‌های موبایل در محیط اطراف ما بیشتر باشد؛ پوشش‌دهی شبکه موبایل بیشتر و قوی‌تر خواهد بود و کیفیت مکالمه و استفاده از شبکه موبایل بهتر خواهد بود.

پس، ایستگاه‌های BTS نقشی مهم و بزرگ در توسعه شبکه‌های موبایل و بهبود کیفیت زندگی بشر دارند. اپراتورهای موبایل دایما در حال به‌روزرسانی خود هستند تا خدمات بهتری به مشترکان بدهند و شبکه موبایلی با بالاترین سرعت و پایین‌ترین تاخیر در اختیار مردم باشد.

 

BTS چیست

 

انواع دکل BTS

  • micro BTS (میکرو)

این نوع در نقاط مسکونی که برد آن ۵۰۰ متر است استفاده میشود.

  • inside BTS (داخلی)

این نوع در داخل شهرها استفده میشود و برد آن ۱ کیلومتر میباشد.

  • outside BTS (خارجی)

این نوع از دکل ها بیشتر در خارج از شهرها کاربرد دارد و برد آن ۳۵ کیلومتر است.

برای نصب آنتن‌های بی تی اس فواصل معینی در نظر گرفته می‌شود. این فواصل براساس قواعد خاصی تعیین می‌شوند که از جمله آنها می‌توان به ظرفیت آنتن منصوبه، تعداد مشترکین موجود در هر منطقه و کاهش تشعشات آنتن اشاره کرد.

نزدیک بودن آنتن‌های بی تی اس باعث کاهش تشعشات می‌شود به طوریکه در طی یک مسیر چند آنتن بی تی اس برای پوشش دهی نصب می‌شود. تعداد آنتن‌های بی تی اس معمولا در مناطقی که استفاده از تلفن همراه بیشتر است زیاد می‌شود مثلا در شهرهای بزرگ تعداد آنتن‌های بی تی اس بیشتر از مناطق دیگر است.

یک BTS براساس ظرفیت‌ و کاربری‌اش از انواع تجهیزات سخت‌افزاری و نرم‌افزاری تشکیل شده است.

هر BTS یک سیستم فرستنده/گیرنده (TRX)، یک سیستم تقویت‌کننده توان سیگنال (PA)، آنتن، مالتی‌پلکسر، سیستم‌های ترکیب‌کننده چند موج رادیویی، واحد کنترل، سیستم نظارت و توسعه، واحد گیرنده باند پایه و حتی سیستم‌های رمزنگاری و رمزگشایی دارد.

 

هدف راه اندازی BTS

  • تامین پوشش رادیویی
  • تامین نیازهای ترافیکی

 

درصورتی که نیاز به کسب اطلاعات بیشتر در خصوص دکل‌ مخابراتی دارید و یا قصد خرید دکل مخابراتی را دارید با کارشناسان فروش شرکت پارس دکل تماس حاصل فرمایید.

 

۱/۵ - (۱ امتیاز)
این مطلب را دوست داشتید؟ به ما امتیاز دهید و با دوستانتان به اشتراک بگذارید...

دیدگاهتان را بنویسید

اگر درباره این مطلب نظری دارید می توانید از طریق این قسمت با ما و بازدیدکنندگان ما به اشتراک بگذارید.

دو × 1 =

پنل خورشیدی چیست؟

پنل خورشیدی چیست؟

پنل خورشیدی مهمترین بخش یک سیستم انرژی خورشیدی است. تابش نور خورشید بر روی پنل خورشیدی باعث تولید جریان الکتریکی می شود. در ادامه به

استانداردهای نصب دکل مخابراتی

استانداردهای نصب دکل مخابراتی

برای نصب دکل های مخابراتی نیز مانند دیگر دکل ها استانداردهایی وجود دارد. ضروری است که دکل مخابراتی تا شعاعی معین برای انسان ها، تاسیسات،